Stichting SAMAH SAMAH - ongewoon gewoon
SAMAH opent meld- en steunpunt financiële zorgen

Voor jongeren die zonder ouders naar Nederland zijn gevlucht is werken aan financiële zelfredzaamheid sowieso al een uitdaging. Maar wat is de invloed van het Corona-virus dat ons momenteel in de greep houdt? Kunnen jongeren nog (veilig) werken of zitten ze thuis? En als ze thuis zitten, worden ze dan doorbetaald? Waar hebben ze recht op? En waar kunnen ze terecht?

SAMAH heeft een meld- en steunpunt rondom financiële zorgen geopend. Ken je jongeren met zorgen, of heb je zelf zorgen, meld ze dan via onze meld- en steunpunt. SAMAH gebruikt de informatie om samen met haar partners te zoeken naar oplossingen.

Voor directe ondersteuning kunnen zowel jongeren als professionals terecht bij de SAMAH-helpdesk. 

Ga naar het SAMAH meld-en steunpunt financiële zorgen
SAMAH helpdesk blijft geopend

De SAMAH helpdesk blijft geopend! De SAMAH-medewerkers en ervaringsdeskundigen zitten klaar om je vragen te beantwoorden.  

Zowel jongeren zelf, als professionals en vrijwilligers die met jonge alleenstaande vluchtelingen werken, kunnen bij de helpdesk terecht met vragen of een beroep doen op de expertise van de medewerkers/ervaringsdeskundigen van SAMAH. 

SAMAH helpdesk

Uitgelicht: strip "Ik mag blijven! En nu?"

De strip "Ik mag blijven! En nu?" geeft een kijkje in het leven van de mooie momenten en de uitdagingen die 1 van de jongeren meemaakte in het half jaar na het ontvangen van zijn verblijfsvergunning. Het geeft een inkijkje in de complexiteit van zijn dagelijks leven, iets wat veel jonge statushouders op een vergelijkbare manier ondervinden. 

Wil je de strip digitaal (gratis) of in boekvorm (tegen kostprijs + verzendkosten) ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@samah.nl

 

SAMAH gaat digitaal

Vanwege de veiligheidsvoorschriften betreffende het corona-virus zijn alle groepsactiviteiten tot nader orde afgelast. SAMAH is bezig deze om te zetten naar een digitaal aanbod (zolang de huidige situatie duurt). Jongeren kunnen daar kosteloos en anoniem aan deelnemen. Ook ons aanbod voor professionals zullen we op korte termijn digitaal aanbieden.

Heb je interesse? Stuur een e-mail naar maria@samah.nl

 

Facebook Twitter LinkedIn
Modify your subscription    |    View online
Stichting SAMAH
www.samah.nl
© SAMAH ongewoon gewoon