Stichting SAMAH SAMAH - ongewoon gewoon
Waar doen ze het van? Een overzicht van de financiën van voormalig AMV's

We horen veel verhalen over jonge statushouders die financieel worstelen of in de schulden terecht komen. Er wordt gesproken over “niet goed kunnen budgetteren”, “geen overzicht of administratie hebben” en “verkeerde keuzes maken”. Dit speelt vast en zeker een rol.

 

De realiteit laat ook zien, dat het voor alleenstaande jonge statushouders niet makkelijk is om rond te komen. Het inkomen is minimaal voor wat ze nodig hebben en laat weinig ruimte voor fouten, hulp aan familie in thuisland of een keer een impulsaankoop.

 

Om jonge alleenstaande statushouders goed te kunnen ondersteunen bij het maken van financiële keuzes, is het belangrijk te weten wat de reële situatie is.

Bekijk hier voorbeelden, gebaseerd op de inkomsten en uitgaven van 40 jonge alleenstaande statushouders (voormalige AMV’s) uit Lelystad:

Overzicht financiën voormalig AMV's

Overzicht financiën voormalig AMV's
Werken aan financiële zelfstandigheid: 8 standaarden

Als je (voormalig) AMV's op goede wijze wil ondersteunen bij het bereiken van financiële zelfredzaamheid, zijn een aantal zaken van groot belang. Samen met onze ervaringsdeskundigen formuleerden we 8 standaarden die bijdragen aan financiële zelfstandigheid! Lees ze hier: 8 standaarden

Standaarden werken aan financiële zelfredzaamheid

Wil je meer weten over de standaarden en hoe deze toe te passen? In 2021 geven we een aantal (online) workshops over werken aan financiële zelfredzaamheid met (voormalig) AMV's. Kijk hier: Trainingen en workshops

Trainingen en workshops professionals

Samen met onze ervaringsdeskundigen ontwikkelden we een workshop voor AMV's over financiën. De workshops worden mede door een ervaringsdeskundige gegeven. We gaan onder andere in op hoe het systeem werkt in Nederland, keuzes maken en rekeningen betalen hier versus je familie steunen. In de eerste helft van 2021 kunnen we deze workshops vanuit ons project PAY attention to your future (dus gratis) aanbieden. Interesse? Mail ons!

Workshops voor AMV's
SAMAH helpdesk blijft bereikbaar

De SAMAH helpdesk is ook de komende weken gewoon bereikbaar! De SAMAH-medewerkers en ervaringsdeskundigen zitten klaar om al je vragen te beantwoorden.

Zowel jongeren zelf, als professionals en vrijwilligers die met jonge alleenstaande vluchtelingen werken, kunnen bij de helpdesk terecht met vragen. Jullie kunnen altijd een beroep doen op de expertise van de medewerkers/ervaringsdeskundigen van SAMAH. We zijn te bereiken via een videogesprek (direct via onze website), of door te bellen- of te Appen naar de helpdesktelefoon. Een e-mail sturen mag ook: helpdesk@samah.nl

Telefoonnummer: 06 36 05 94 21

SAMAH helpdesk

Ga naar het online spreekuur
Poster of flyers SAMAH-helpdesk bestellen?

Wilt u jongeren informeren over de SAMAH-helpdesk?

Vraag dan een gratis folder- en visitekaartjespakket aan via helpdesk@samah.nl

Fijne feestdagen!

SAMAH wenst iedereen alvast hele fijne feestdagen toe. Blijf gezond en zorg goed voor jezelf en elkaar! Tot volgend jaar :)

Facebook Twitter LinkedIn
Modify your subscription    |    View online
Stichting SAMAH
www.samah.nl
© SAMAH ongewoon gewoon