Stichting SAMAH SAMAH - ongewoon gewoon
SAMAH helpdesk weer open

De SAMAH helpdesk is weer geopend! Zowel jongeren zelf, als professionals en vrijwilligers die met jonge alleenstaande vluchtelingen werken, kunnen bij de helpdesk terecht met vragen of een beroep doen op de expertise van de medewerkers/ervaringsdeskundigen van SAMAH. 

SAMAH helpdesk

SAMAH aan de slag met de aanpak van armoede en schulden in o.a. Lelystad

Voor jongeren die zonder ouders naar Nederland zijn gevlucht is werken aan financiële zelfredzaamheid een uitdaging. Ondanks voorlichting, budgettrainingen en/of budgetbeheer door derden, kampen veel jonge statushouders met schulden.

SAMAH startte deze zomer daarom het project PAY attention to your future met als doel schulden en armoede te voorkomen en/of aan te pakken door op basis van ervaringen van jongeren zelf tot oplossingen te komen. SAMAH gelooft in een participatieve aanpak, waarin aandacht is voor de leefwereld van jongeren. Vertrekpunt zijn dan ook de ervaringen en verhalen van jongeren. In meerdere gemeenten ontwikkelt SAMAH samen met jongeren en lokale uitvoeringspartners activiteiten die bijdragen aan financiële zelfredzaamheid.

In september is gestart in Lelystad, waar sinds de grote toestroom van vluchtelingen meerdere jonge statushouders zijn gehuisvest. Via Welzijn Lelystad hebben we een aantal jongeren ontmoet, die het op financieel gebied niet makkelijk hebben en veel stress ervaren. De eerste ideeën over hoe we hun situatie zouden kunnen verbeteren zijn al ontstaan! 

Het project wordt onder andere mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW, Stichting Kinderpostzegels en Janivo Stichting.

Meer informatie over het project lees je hier: PAY attention to your future en in onze volgende nieuwsbrief

18 worden moet een feestje zijn

Onder dat motto organiseerden de Connected Youngsters - gesteund door Stichting Nidos - in samenwerking met SAMAH en New Dutch Connections in juni een knallend feest voor ruim 100 jongeren die bijna 18 jaar zijn of net 18 zijn geworden. Mooie optredens van o.a. rapper La-tête en NDC-frontman Bright Richards werden afgewisseld met workshops en diverse buitenactiviteiten. Er is veel gegeten, gedanst en kennis gemaakt. Ook wisten diverse jongeren de helpdesk van SAMAH te vinden. Het prachtige weer, de mooie locatie en het enthousiasme van de jongeren maakten de dag onvergetelijk!

Uitgelicht: rapport Volg je dromen

In 2016 publiceerde SAMAH het rapport "Volg je dromen tot je niet langer kunt leven" -  een retrospectief onderzoek onder voormalige alleenstaande jonge asielzoekers naar toekomstbeleving. Meer informatie en het rapport is hier te vinden: Rapport "Volg je dromen tot je niet langer kunt leven"

Binnenkort zullen op veler verzoek de strips in het rapport als apart boekje verkrijgbaar zijn. Houdt onze website en nieuwsbrief in de gaten!

Doe mee! Wil jij ook iets betekenen voor jongeren die net in Nederland zijn? Klik hier en sluit aan bij de SAMAH-community
Even voorstellen: nieuwe collega Enoch

We zijn ontzettend blij om te mogen aankondigen dat Enoch vanaf oktober het SAMAH-team komt versterken als collega. Enoch heeft jarenlange ervaring in de jeugdzorg en het jongerenwerk, waarin hij zowel in groepsverband als individueel werkte met diverse doelgroepen. Welkom in het team!!

Trainingen en kennisbank komende weken aangevuld

SAMAH vindt het delen van good practices en werkzame methodieken belangrijk! Daarom willen we diverse methodieken en handboeken, die we in samenwerking met jongeren hebben ontwikkeld, beschikbaar stellen op onze website. Ook zullen we een overzicht geven van de reeds ontwikkelde trainingen. Ze zijn binnenkort te vinden in de kennisbank 

Nu al een training aanvragen? Bel of mail ons!
Facebook Twitter LinkedIn
Modify your subscription    |    View online
Stichting SAMAH
www.samah.nl
© SAMAH ongewoon gewoon