Stichting SAMAH SAMAH - ongewoon gewoon

Wist je dat...er afgelopen jaar meer mensen op de vlucht zijn dan ooit? Er zijn namelijk 79,5 miljoen mensen op de wereld op de vlucht voor oorlog en geweld.

Stichting SAMAH is bezig met super interessante en leuke projecten over onder andere financiën en psychische problemen. Maar wie zitten hier eigenlijk achter? Ontmoet het team!

Dit is Maria: zij is in 2003 begonnen als stagiair bij SAMAH en vervolgens nooit meer weggegaan. Al 17 jaar is zij niet meer weg te slaan bij de organisatie, en inmiddels profileert ze zichzelf als projectleider.

Dit is Mamoud: hij is sinds 15 juni 2020 actief bij SAMAH als projectmedewerker. Maar dit is niet de eerste keer dat hij in contact staat met onze organisatie. Hij is namelijk ook ervaringsdeskundige: toen hij ruim 30 jaar geleden in Nederland kwam, kwam SAMAH al snel in beeld. Nu deelt hij zijn kennis en ervaringen om SAMAH nog beter te maken.

Dit is Nikola: zij is vanaf 26 mei 2020 actief bij SAMAH voor onze PR. Ook denkt zij enthousiast mee over de verschillende leuke projecten die er aan komen. Houdt zich bezig met onder andere de podcast, sociale media en deze nieuwsbrief ;)

NIEUW: SAMAH Talks Money

SAMAH Talks Money: onze nieuwe SAMAH podcast; 25 minuten luisteren naar specialisten en ervaringsdeskundige die jou adviseren en ondersteunen over alles wat te maken heeft met geld. dé podcast waarin je alles leert over financiën:schulden, uitkeringen en rekeningen, maar ook: hoe vind je nou eigenlijk een baan? En hoe verdien je geld en ga je daar op de juiste manier mee om? De eerste twee podcasts staan nu online: 

Samenwerking FNO: Geestkracht

Met het programma GeestKracht denkt FNO aan de jongvolwassenen in Nederland met een psychische kwetsbaarheid. Alles waar je tegenaan loopt met een psychische kwetsbaarheid komt aan bod.

Wij laten de stem van de doelgroep van GeestKracht horen, en daarom is FNO een langdurig partnerschap aangegaan met SAMAH. Vanaf 1 juli 2020 gaat de samenwerking van start!

SAMAH helpdesk

De SAMAH helpdesk is nu ook online bereikbaar! De SAMAH-medewerkers en ervaringsdeskundigen zitten klaar om al je vragen te beantwoorden.

Zowel jongeren zelf, als professionals en vrijwilligers die met jonge alleenstaande vluchtelingen werken, kunnen bij de helpdesk terecht met vragen. Jullie kunnen altijd een beroep doen op de expertise van de medewerkers/ervaringsdeskundigen van SAMAH. We zijn te bereiken via een videogesprek (direct via onze website), of door te bellen- of te Appen naar de helpdesktelefoon.

Telefoonnummer: 06 36 05 94 21

SAMAH helpdesk

Ga naar het online spreekuur
Wij hebben jou nodig!

Ben jij als minderjarige alleenstaande vluchteling naar Nederland gekomen? Join de SAMAH Community!

SAMAH is opgericht met als doel participatie van (voormalige) alleenstaande asielzoekers in de leeftijdscatagorie van 12-25 jaar te bevorderen en hun positie in Nederland te verbeteren. Maar dit kunnen wij niet zonder jou! 

Om verhalen te verzamelen houden wij 9 juli 2020 een bijeenkomst voor jongeren die hun verhalen en ervaringen met ons- en elkaar kunnen delen.

Zonder de ervaringen van voormalige AMV's weten wij niet altijd wat er speelt onder de jongeren. Ben of ken jij een ervaringsdeskundige die graag zijn/haar ervaringen zou willen delen met SAMAH? Kom naar de bijeenkomst (mail/bel voor het adres), of bel/app of mail gerust voor een andere datum. Zonder jullie verhalen komen wij nergens.

Mail: helpdesk@samah.nl

Telefoonnummer: 06 36 05 94 21

Poster of flyers SAMAH-helpdesk bestellen?

Wilt u jongeren informeren over de SAMAH-helpdesk?

Vraag dan een gratis folder- en visitekaartjespakket aan via helpdesk@samah.nl

Facebook Twitter LinkedIn
Modify your subscription    |    View online
Stichting SAMAH
www.samah.nl
© SAMAH ongewoon gewoon