Stichting SAMAH SAMAH - ongewoon gewoon
SAMAH NIEUWS #mei2023 View online
Reisgenoten, Toen Nu Straks

In de vorige nieuwsbrief vertelden we over de droom van Semir. Nu kunnen we blij verkondigen dat zijn droom werkelijkheid is geworden. Mede dankzij jullie steun heeft Semir zijn boek “Reisgenoten, toen nu straks” gepubliceerd. We zijn zo blij dat we deel konden uitmaken van zijn reis!

In zijn eigen woorden zegt Semir: "Met dit boek wil ik mensen laten zien hoe jonge nieuwkomers waren toen ze jong waren in hun land en hoe ze nu zijn.” Het boek werpt licht op de ervaringen van jonge nieuwkomers en de uitdagingen waarmee ze werden geconfronteerd bij het najagen van hun dromen. 

Semir's verhaal is een inspiratie voor ons allemaal, en het roept belangrijke vragen op over de dromen, visies en uitdagingen waarvoor jonge nieuwkomers komen te staan. Hebben ze dezelfde dromen en ambities als voordat ze hun thuisland verlieten? Hoe vormen hun ervaringen hun visie op de toekomst? 

We bevelen iedereen ten zeerste aan om het boek van Semir te lezen en een beter begrip te krijgen van de reis en worstelingen van jonge nieuwkomers. Gefeliciteerd, Semir, met deze opmerkelijke prestatie!

Lees meer of bestel het boek!
Move it Forward

Move it Forward is een project voor voormalig alleenstaande minderjarige vluchtelingen die van de IND niet in Nederland mogen blijven. Half mei starten we een eerste trainingstraject in Amsterdam. In dit traject leren jongeren eerst te kijken naar wie ze zijn en wat hun talenten zijn, dan naar wat hun droom is voor de toekomst (waar deze ook moge zijn) en vervolgens gaan ze deze droom zo concreet en realistisch mogelijk beschrijven (en later uitvoeren).

Er is nog plek voor zowel jongeren die willen deelnemen, als vrijwilligers die hen als coach gedurende 2 maanden willen ondersteunen.

 

Lees meer over Move it Forward
Vrijwillige coach worden
SAMAH op Locatie

De SAMAH-Helpdesk krijgt veel vragen van jongeren die willen weten hoe lang ze nog moeten wachten voordat hun procedure gaat starten, wanneer ze antwoord krijgen van de IND en nog veel meer vragen. Samen met de ervaringsdeskundigen van de SAMAH-community, gaan we daarom langs bij de (nood)opvanglocaties waar AMV's worden opgevangen.

Wil jij dat SAMAH langskomt op jouw locatie? Lees dan meer op onze website. Ook jongeren die het leuk vinden om als ervaringsdeskundige een trainingstraject te volgen en mee te gaan naar de locaties zijn van harte welkom. 

Lees meer over SAMAH op Locatie
Teamuitbreiding

Sinds vorige maand hebben wij er 3 (vrijwillige) medewerkers bij! Graag stellen wij hen aan jullie voor:

Ik ben Niels de Groot en ben sinds kort de nieuwe projectmedewerker bij SAMAH. Ik kijk er naar uit om samen met Maria, Adimka en de SAMAH community aan de slag te gaan om jonge alleenstaande asielzoekers in Nederland te ondersteunen bij de vragen, zorgen en dromen die zij hebben. Als nieuwe projectmedewerker ga ik mij (vooral) toeleggen op het bereiken van jongeren op de vele (crisis)opvanglocaties in Nederland en het betrekken en versterken van de SAMAH community, om samen met hen de jongeren te bereiken die in Nederland vaak vergeten worden. Ik heb eerder gewerkt voor o.a. Stichting de Vrolijkheid en Here To Support en wil mijn ervaring inzetten om nog meer jongeren te bereiken en de samenwerking met andere mooie organisaties te versterken. Ik hoop iedereen die SAMAH een warm hart toedraagt te ontmoeten.

Ik ben Noujin, nieuwe PR medewerker bij SAMAH, met Tamara en Niels. Wij streven ernaar een positieve verandering in het leven van de jongeren te betekenen. Als civiel ingenieur heb ik gewerkt op verschillende gebieden, waardoor ik unieke vaardigheden en ervaringen heb opgedaan. Daarnaast heb ik als vrijwilliger in Irak vluchtelingen in nood geholpen. Ik ben een goede online netwerker en ik kijk ernaar uit deze vaardigheden te kunnen inzetten om een positieve impact op het leven van de jongeren te kunnen maken. Ik ben er trots op deel te kunnen uitmaken van SAMAH en de mogelijkheid te krijgen je te helpen op je reis in Nederland. Ik wens jullie een mooie toekomst!

Ik ben Tamara Giesberts, vrijwilliger bij SAMAH sinds dit jaar. Samen met Noujin werk ik aan de PR en social media om SAMAH nog beter bereikbaar en bekend te maken. Naast mijn vrijwilligerswerk ben ik 3 dagen in de week architect op een architectenbureau in Amsterdam. Wij zijn voornamelijk werkzaam in het onderwijs en ontwerpen scholen door heel Nederland, van kinderopvang tot aan hogescholen. Door mij in te zetten voor SAMAH hoop ik bij te dragen aan een veilig klimaat voor jongeren met verschillende achtergronden. Leuk je te ontmoeten! 

Ontmoet het team op Youtube
SAMAH nieuws voortaan vanaf mailchimp

De volgende SAMAH nieuwsbrief zal worden verstuurd vanuit MailChimp. Het zou kunnen zijn, dat je jouw abonnement hiervoor opnieuw moet bevestigen. We hopen natuurlijk dat je ons blijft volgen! 

facebook  twitter  linkedin  instagram 
Modify your subscription    |    View online
Stichting SAMAH
www.samah.nl
© SAMAH ongewoon gewoon