Reisgenoten – Toen Nu Straks

Semir is zelf als minderjarige nieuw in Nederland gekomen, alleen.
Hij schrijft prachtige teksten en gedichten, hij werkt en hij is ervaringsdeskundige bij SAMAH.

“Ik wil in dit boek aan mensen laten zien, hoe jonge nieuwkomers waren toen ze klein waren in eigen land en hoe ze nu zijn. Hebben ze dezelfde dromen, hebben ze nu hetzelfde toekomstbeeld als vroeger? En welke ontwikkeling hebben zij doorgemaakt?"

Het boek vertelt ook over hoe ze de reis naar Nederland hebben gemaakt. Hebben ze ergens last van gekregen, trauma, fysiek of mentaal? Na 5, 6 jaar in Nederland hebben jongeren iets nieuw ontwikkeld, zoals een nieuw talent of een nieuwe hobby.

De boodschap van dit boek is voor jongeren zelf. Als een spiegel waarin ze zichzelf kunnen zien. Toen, nu en straks. Wie waren wij, wie zijn wij en hoe ziet onze toekomst eruit.

En dit boek heeft niet alleen voor jongeren een boodschap, maar ook voor het Nederlandse publiek, zoals sociaal werkers, gemeenten, begeleiders en eigenlijk voor iedereen die meer wil weten over wie wij zijn. We zijn jong, we zijn alleen, we zijn nieuw in Nederland. We leren een nieuwe taal, we leren een nieuwe cultuur kennen en we moeten wennen aan een nieuw systeem. Eigenlijk vechten wij elke dag om onszelf te ontwikkelen. Om onszelf een goede toekomst te geven.

Boek_Semir_voorkant_230406
Boek_Semir_achterkant_230406

Bestel het boek

Wil je het boek Reisgenoten - Toen Nu Straks bestellen? Vul onderstaand formulier in en betaal via Ideal.

Of maak dan € 15,- + € 4,25, dus in totaal € 19,25 over op rekeningnummer: NL78 INGB 0005 1818 11 ten name van Stichting SAMAH o.v.v. "boek Semir" en stuur ons een mailtje met je adresgegevens.

Wil meerdere boeken bestellen, stuur ons dan even een mailtje op info(at)samah.nl

Bedrag