Move it Forward Too – Train de trainer

De Move it Forward methodiek is een samenvoeging van de training die SAMAH heeft ontwikkeld met ervaringsdeskundigen, die jongeren helpt bij het werken aan toekomstperspectief en de Life Goals methodiek: sport als middel. Een interactieve training voor jonge alleenstaande vluchtelingen die weinig kans maken op een positieve beslissing van de IND of al een negatieve beslissing hebben gekregen.
In deze training gaan jongeren aan de slag met de verwerking van de beslissing en ontwikkelen zij vaardigheden om in deze moeilijke fase van hun leven aan de slag te gaan met een plan voor de toekomst.

Graag delen we de Move it Forward methodiek met professionals in het werkveld. Professionals die werken met de doelgroep AMV of voormalig AMV die uitgeprocedeerd zijn of dreigen te raken en met hen aan de slag willen gaan met het creëren van (nieuw) toekomstperspectief. Met de ondersteuning van het Kansfonds organiseren wij daarom voor professionals die met bovenstaande doelgroep werken een train-de-trainer aan.
Dankzij de ondersteuning van Kansfonds is deelname gratis. (Beperkt aantal plaatsen beschikbaar).

In deze 2 dagen nemen we je mee in de leefwereld van alleenstaande jonge vluchtelingen die uitgeprocedeerd zijn of dreigen te raken. Hoe verloopt het ‘rouwproces’ waar ze doorheen gaan, hoe beleven zij deze onveilige tijd, hoe kan je ondanks deze uitdagingen met jongeren werken aan toekomstperspectief.

Na het volgen van deze train-de-trainer ontvang je een certificaat en toegang tot de materialen (tegen kostprijs), waarmee je (onderdelen van) deze training in je eigen organisatie aan jongeren kan geven.

Praktische informatie

De 2-daagse train de trainer vindt plaats op 26 juni en 3 juli 2024 in (de omgeving van) Zwolle. Bij aanmelding ontvang je meer informatie.  Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan! Indien alle plekken bezet zijn, plaatsen we je op de wachtlijst.

Meld je nu aan voor de train de trainer!

    * Voor deze train-de-trainer hanteren we, bij afmelding minder dan 72 uur van tevoren, een no-show tarief van € 50,- Bij ziekte mag je jouw plek doorgeven aan een collega. Door aanmelding ga je akkoord met deze voorwaarden.