Move it Forward

Stichting SAMAH en Stichting Lifegoals Nederland ontwikkelden samen een trainingstraject voor voormalig alleenstaande vluchtelingen die van IND niet in Nederland mogen blijven.
In het trainingstraject is ruimte voor ‘rouw’ en werken we daarnaast met jongeren aan het opnieuw ontwikkelen van toekomstperspectief. Het trainingstraject is een combinatie van sportieve activiteiten (letterlijk in beweging komen) en denkopdrachten.
Stichting SAMAH werkt hierin samen met ervaringsdeskundigen die 10 jaar geleden een vergelijkbaar proces hebben doorgemaakt.

Move it Forward is een trainingstraject voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar, die als minderjarige alleen naar Nederland zijn gekomen en een afwijzing hebben gekregen van de IND?
In de training gaan we aan de slag met het ontwikkelen van toekomstperspectief, ondanks de situatie. We focussen niet op het waar (Nederland of elders), maar op talent en ambities. Waar zijn jongeren goed in, welke talenten hebben ze, wat is hun droom voor de toekomst en hoe kunnen ze dat zo goed mogelijk bereiken.

vvsillu-jongerentrainenjongeren

Graag delen we de Move it Forward methodiek met professionals in het werkveld. Professionals die werken met de doelgroep AMV of voormalig AMV die uitgeprocedeerd zijn of dreigen te raken en met hen aan de slag willen gaan met het creëren van (nieuw) toekomstperspectief. Met de ondersteuning van het Kansfonds organiseren wij daarom voor professionals die met bovenstaande doelgroep werken een train-de-trainer aan.

Train de trainer Move it Forward

 

Move it Forward is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Kansfonds en Fonds 21

 

Logo_Kansfonds
Fonds 21.Logo