Move it Forward

Stichting SAMAH en Stichting Lifegoals Nederland ontwikkelden samen een trainingstraject voor voormalig alleenstaande vluchtelingen die van IND niet in Nederland mogen blijven.
In het trainingstraject is ruimte voor ‘rouw’ en werken we daarnaast met jongeren aan het opnieuw ontwikkelen van toekomstperspectief. Het trainingstraject is een combinatie van sportieve activiteiten (letterlijk in beweging komen) en denkopdrachten.
Stichting SAMAH werkt hierin samen met ervaringsdeskundigen die 10 jaar geleden een vergelijkbaar proces hebben doorgemaakt.

Move it Forward is een trainingstraject voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar, die als minderjarige alleen naar Nederland zijn gekomen en een afwijzing hebben gekregen van de IND?
In de training gaan we aan de slag met het ontwikkelen van toekomstperspectief, ondanks de situatie. We focussen niet op het waar (Nederland of elders), maar op talent en ambities. Waar zijn jongeren goed in, welke talenten hebben ze, wat is hun droom voor de toekomst en hoe kunnen ze dat zo goed mogelijk bereiken.

vvsillu-jongerentrainenjongeren

Meedoen?
Jongeren kunnen gratis meedoen met de training. Ze krijgen training van professionals en extra ondersteuning van een vrijwillige coach. Aan het einde van de training krijgen jongeren een certificaat.
Jongeren die mee willen doen, kunnen zich aanmelden bij Maria. Wij nodigen je dan uit voor de kennismakingsbijeenkomst op 9 mei en geven je meer informatie (over de locatie en wat we verwachten).

Wat wordt van jongeren verwacht?
We verwachten van jongeren die deelnemen, dat ze zoveel mogelijk bij de bijeenkomsten aanwezig zijn. De bijeenkomsten zijn in Amsterdam Oost (vanaf 16 mei – 11 juli 2023).
Tussen de bijeenkomsten door hebben jongeren tijd om te werken aan een aantal opdrachten. Dat doen ze met ondersteuning van een vrijwillige coach en begeleiding van een SAMAH-professional.

Wanneer en waar?
De trainingen zijn in Amsterdam Oost, altijd op dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur en stoppen vlak voor de zomer. Tijdens de training is er warm eten voor iedereen. Na aanmelding krijgen jongeren van SAMAH het adres en een routebeschrijving. Ze kunnen een kaartje krijgen als ze met het OV moeten reizen.

 

Wil jij jezelf (of iemand die je kent) aanmelden, mail naar maria@samah.nl of bel de SAMAH-Helpdesk

Wil jij als vrijwillige coach een jongere ondersteunen tijdens het trainingstraject, lees hier meer: Vacature vrijwillige coach

 

Move it Forward is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Kansfonds en Fonds 21

 

Logo_Kansfonds
Fonds 21.Logo