Big 5 actie meeting

Werken aan een stevige basis voor AMV’s, werken aan de Big 5!

“Zelf doen in de praktijk is helemaal anders dan het horen in theorie.”

Jongen, 18 jaar

 “Ik heb nog nooit haat gehad op een bepaalde dag, maar geloof me: de dag dat ik 18 ben geworden wat letterlijk een nachtmerrie. Alles ging mis en ik wist niet goed wat ik moest doen.”

Meisje, 18 jaar

Big-5-overzicht

Vanaf 1 januari 2023 kunnen AMV’s een beroep doen op verlengde begeleiding tot 21 jaar. Een belangrijke mijlpaal! En toch is ook 21 een harde knip, gebaseerd op leeftijd.

Vanuit SAMAH pleiten we voor de Big 5, een visie en werkwijze die jongeren helpt bij het creëren van een stevige basis waarop zij hun leven en toekomst verder kunnen vormgeven; ongeacht hun leeftijd.

We zetten ons in om met jongeren deze Big 5 te realiseren en (verlengde) begeleiding te organiseren die daaraan bijdraagt en hen beter voorbereidt op zelfstandigheid.

Big 5 Actie Meeting

Op 9 november 2022 organiseert SAMAH, samen met ExpEx en Jongerenpanel de Derde Kamer de Big 5 Actie Meeting. We gaan ervoor pleiten dat 18 (of 21) jaar als leeftijdsgrens uit de wet gaat en jongeren pas worden losgelaten als hun Big 5 duurzaam op orde is. Het belooft een mooie dag te worden, waarin de focus ligt op leren van elkaar en actie ondernemen waar dat nú al kan.

Wanneer?       9 november 2022

Tijd?                13.00 – 17.00 (vanaf 17u praten we na met een drankje)

Locatie ?          De Alchemist, Koningin Wilhelminalaan 8, Utrecht

Toegang is gratis.

Meld je aan door een email te sturen naar fanny@uptous.nl

We vinden het fijn als een diverse groep deelneemt aan de actie-meeting. Dus nodig vooral ook jongeren, professionals en bestuurders van gemeenten in jouw netwerk uit!

Meer info? Mail naar info@samah.nl

Big5actiemeetingflyer-2048x1458
Big5actiemeetingProgramma