Ik mag blijven!! En nu? Visuele vertellingen

Aanleiding
Met deze vertellingen spelen wij in op een signaal dat jonge alleenstaande asielzoekers hebben afgegeven, namelijk dat met het verkrijgen van een verblijfsvergunning de problemen die zij tegenkomen niet opeens verdwenen zijn (zoals gehoopt). En dat zij graag over hun situatie willen vertellen.

Achtergrondinformatie
Jongeren die asiel aanvragen in Nederland wachten soms jaren in onzekerheid op een beslissing. Dan is daar eindelijk die verblijfsvergunning. En wat nu? Vrienden van SAMAH verrichtte onderzoek onder jongeren die zonder ouders naar Nederland zijn gevlucht en in Nederland mogen blijven. Lukt het hen een toekomst op te bouwen? Maken zij hun dromen waar? Voelen zij zich thuis in Nederland?
Hun verhalen gaan over blijdschap, dankbaarheid en ambities. Maar ook over stress, eenzaamheid en onrecht. Het zijn verhalen die nog onvoldoende worden gehoord, aldus de jongeren. Verhalen die verteld moeten worden zodat deze jongeren meer zichtbaar worden in de maatschappij: op school, op het werk, op voetbal en in de buurt. Want zichtbaar zijn en gehoord worden is de eerste stap bij het werken aan een toekomst in Nederland.
Leer meer informatie in deze factsheet

Het verhaal van Manuel
Maak kennis met Manuel, 26 jaar. Hij is een van de vele jongeren die zijn ervaringen over het statushouderschap wil delen om integratie van jonge vluchtelingen te bevorderen. Maandelijks bundelen we de verhalen van Manuel in een nieuwe pagina vol Visuele vertellingen.

Je kan de nieuwste pagina hier in pdf bekijken.
Hou de website in de gaten voor het vervolg, wat eind september zal verschijnen!

Kijk hierhierhier,  hier en hier ook naar de voorgaande pagina’s:

Op maandag 30 november zond NTR Dichtbij Nederland een radiorepportage uit over onze vertellingen. Je kan het fragment hier terugluisteren: radioreportage NTR